Αγρότης, τεύχος 479

Περιεχόμενα 2-3
Ειδήσειςγια τον αγροτικό κόσμο 6-7
Ειδήσειςαπό την ευρωπαϊκή και διεθνή ατζέντα 8-9
ΓΕΩΡΓIΑ 10-11
Η καλλιέργεια του κολοκασιού 10-11
Τα χαρακτηριστικά των κύριων αμερικανικών υποκειμένωντης αμπέλου που διατηρεί το Τμήμα Γεωργίας 10-11
Φυσιολογία και μετασυλλεκτικοί χειρισμοίνωπών καρπών 12-13
Ο ρόλος των βασικών θρεπτικώνστοιχείων στα φυλλοβόλα 16-17
Διεθνές Έτος Υγείας των Φυτών 2020 18-19
Σφράγιση και σήμανση σπόρωνπρος σπορά 22-23
Κλιματική αλλαγή και η καλλιέργειατης ελιάς 22-23
Εκπαίδευση και πιστοποίηση Λειτουργώντου Τμήματος Γεωργίας ως συμβούλωνγεωργικών εκμεταλλεύσεων 24-25
Γαστρονομία εν Κύπρω: Οι δραστηριότητεςτου Κλάδου Προϊόντων Ποιότηταςτου Τμήματος Γεωργίας 26-27
ΝΈΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ 28-29
Νέα και εξελίξεις στις χρήσειςφυτοπροστατευτικών προϊόντων 28-29
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ 30-31
Στόχοι και δράσειςτων Κτηνιατρικών Υπηρεσιών 30-31
Σχέδιο Κρατικής Ενίσχυσης για δημιουργίακαι τήρηση γενεαλογικών μητρώων ζώων 32-33
Εποχικές κτηνοτροφικές ασχολίες 34-35
ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 38-39
Η σεισμική δραστηριότητα στην Κύπροκαι στην ευρύτερη περιοχήγια το έτος 2019 38-39
Ανασκόπηση της αθροιστικής βροχήςστην Κύπρο για την περίοδο 1901-2019 40-41
Έντονα καιρικά φαινόμενα πουεπηρέασαν την Κύπρο το 2019 40-41
21η Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα Δασών 2020 42-43
Η εξόρυξη και οι χρήσεις της γύψου 42-43
Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΡΕΥΝΑ 46-47
Τεχνολογίες ευφυούς γεωργίαςσε καλλιέργειες φρούτωνκαι λαχανικών 46-47
Αξιοποίηση τεχνολογιών ευφυούς γεωργίας στηνκαλλιέργεια της πατάτας: Η περίπτωσητου ευρωπαϊκού προγράμματος IoT4Potato 46-47
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ KAI ΘΕΜΑ ΤΑ ΚΟΑΠ 52-53
Ετοιμασία Στρατηγικού Σχεδίου για την εφαρμογήτης Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ: Καταγραφήυφιστάμενης κατάστασης στη γεωργία και στην ύπαιθρο 52-53
Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης2014-2020, Δεύτερη ΠροκήρυξηΚαθεστώτος 4.1 52-53
ΝΕΑ ΕΑΔ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΣΚΚ 54-55
Νέα Εθνικού Αγροτικού Δικτύουκαι Δικτύου ΕΣΚ Κύπρου 54-55
ΓΕΩΡΓΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 56-57
Η νέα Πράσινη Συμφωνία και οι δεσμοίτης με την Κοινή Γεωργική Πολιτική τηςΕΕ για την περίοδο 2021-2027 56-57
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΝΕΑ 58-59
Μελισσοκομικά στοιχείατης τετραετίας 2016-2020 58-59
ΟΙΝΩΝ ΝΕΑ 62-63
Τα Ευρωπαϊκά Συστήματα Ποιότητας και η σημαντικότητατων Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεωνστον αμπελοοινικό τομέα και τα αλκοολούχα ποτά 62-63
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ Τ Α ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΦΥΤΑ 62-63
Δέντρο της Χρονιάς 2020Σφένδαμνος - Acer obtusifolium 62-63
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 64-65
Εκθέματα από το ΜουσείοΚυπριακής Υπαίθρου 64-65
ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ 66-67
Ρεβιθάτο γλύκισμα 66-67
ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ 66-67
Ξεράθκια ή Ξεραθκιαστά 66-67

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0