Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

58 Παράθυρο στη γεύση Πορτοκάλι Παρασκευή l Πλένουμε και στραγγίζουμε τα πορτοκάλια. l Χαράσσουμε το κάθε πορτοκάλι σε φέτες και αφαι- ρούμε τη φλούδα. Αν είναι χοντρόφλουδα αφαιρούμε την ψίχα από τη φλούδα. l Βράζουμε τις φλούδες για να ξεπικρίσουν, τις ρίχνουμε σε κρύο νερό για να κρυώσουν και τις στραγγίζουμε. l Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα πορτοκάλια και τα ρίχνουμε μαζί με τις φλούδες στο μπλέντερ για να τα αλέσουμε. Μπορούμε, επίσης, να τα περάσουμε από μύλο λαχανικών ή να τα ψιλοκόψουμε. l Ρίχνουμε τον πολτό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Λίγο πριν «δέσει» η μαρμελάδα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. l Βάζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρω- μένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να σφρα- γίσουν. l Όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Υλικά 1 κιλό πορτοκάλια 1 κιλό ζάχαρη 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0