ΑΓΡΟΤΗΣ, τεύχος 475

55 ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ Ελένη Χριστοφόρου Επιθεωρήτρια Γεωργίας Τμήμα Γεωργίας Κουνέλι ξιθκιά με μέλι Υλικά • 1 κουνέλι βάρους μέχρι 1 ½ κιλό • 5-6 μεγάλα ξερά κρεμμύδια • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο • 1 ½ φλιτζάνι ξηρό μαύρο κρασί • 1 κουταλιά της σούπας μέλι • ½ φλιτζάνι ξίδι χωριάτικο • αρτυσιά, κανέλα • 4-5 φύλλα δάφνης • αλάτι Εκτέλεση Κόβουμε το κουνέλι σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα πήλινο, κατά προτίμηση, σκεύος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κουνέλι, το αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με την αρτυσιά και την κανέλα, προσθέτουμε τη δάφνη, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 2 περίπου ώρες στους 250°C, με το σκεύος καλυμμένο. Μετά τις δύο ώρες το ξεσκεπάζουμε, το γυρίζουμε για να κοκκινίσει και από τις δύο πλευρές και αφού διαλύσουμε το μέλι μας σε λίγο κρασί, το περιχύνουμε στο κουνέλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180°C για περίπου ακόμα 20 λεπτά. A Γ Ρ Ο Τ Η Σ 2 0 1 8 / T E Υ Χ Ο Σ 4 7 5

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0