Μικροβιολογικά ασφαλή τρόφιμα στην κουζίνα μας

F Τα άπλυτα λαχανικά επίσης φυλάγονται σε καλυμ- μένα δοχεία/σακούλια ή συρτάρια. F Πλένουμε με σαπούνι και αλλάζουμε συχνά πλαστι- κάδοχείαόπουφυλάγονται τυριά/αλλαντικά. F Προτιμούμε να ξεπαγώνουμε ωμό κρέας/ψάρι στο ψυγείο. Αν χρειαστεί να μείνει εκτός ψυγείου διασφαλίζουμε ότι η διάρκεια θα είναι ελάχιστη και ότι το τρόφιμο θα διατηρηθεί κρύο και καλυμμένο. Προσοχή στο μαγείρεμα F Αποφεύγουμε να πλένουμε το ωμό κρέας ώστε να μην μεταφέρουμε μικρόβια σε άλλες επιφάνειες. F Ψήνουμε καλά το φαγητό και βεβαιωνόμαστε ότι ψήθηκεκαι τοεσωτερικότουκαι ότι – στηνπερίπτωση του κρέατος – δεν μένει αίμα. F Δεν αφήνουμε το ψημένο φαγητό (ειδικά ρύζι, πουργούρι) σε θερμοκρασία δωματίου αφού έχει κρυώσει για περισσότερες από 2 ώρες. Τοποθετείται το συντομότερο στο ψυγείο. F Όταν ξαναζεσταίνουμε μαγειρεμένο φαγητό φροντί- ζουμε να ζεσταθεί καλά και ομοιόμορφα. F Σε περιπτώσεις συσκευασμένων τροφίμων που απαιτούν ψήσιμο/ζέσταμα (κατεψυγμένα φαγητά, βρεφικές σκόνες) ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0