Το τετραμηνιαίο περιοδικό του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος το οποίο εκδίδεται από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

1 Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης 2 Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης AΓΡΟΤΗΣ 2024 / TEΥΧΟΣ 491 Μακαρόνια της Σμίλας ή του Σκλινιτζιού ΠΓΕ 1 με παραδοσιακό λουκάνικο Υλικά: 250 γραμμάρια μακαρόνια της σμίλας/ μακαρόνια του σκλινιτζιού ΠΓΕ 2-3 τεμάχια λουκάνικα παραδοσιακά κρασάτα Κρεμμύδι, φρέσκο 2 σκελίδες σκόρδο Μαϊντανός, ψιλοκομμένος Μερικά ντοματίνια ή 2-3 μεγάλες ντομάτες 1 κύβος από ζωμό λαχανικών ή αλάτι ½ ποτήρι κρασί λευκό Eλαιόλαδο (προαιρετικά) Χαλλούμι ΠΟΠ2 ή ξερή αναρή σε τρίμμα Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια της σμίλας / μακαρόνια του σκλινιτζιού ΠΓΕ σε ζωμό λαχανικών και τα σουρώνουμε. Κρατάμε ½ ποτήρι ζωμό για το τέλος. Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο ή το περνάμε από το μπλέντερ, να κοπεί σε μικρά κομματάκια αλλά να μην λιώσει. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Αν το λουκάνικο έχει αρκετό λίπος, δεν βάζουμε επιπλέον ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, ή τις ντομάτες σε κύβους. Ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί λίγο προσθέτουμε τα μακαρόνια της σμίλας / μακαρόνια του σκλινιτζιού ΠΓΕ και τον ζωμό που κρατήσαμε. Ψήνουμε ακόμα 3-5 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο Χαλλούμι ΠΟΠ ή αναρή. Καλή επιτυχία * Tη συνταγή παραχώρησε η κα Γεωργία Ποιηταρίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας 71 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

RkJQdWJsaXNoZXIy MTUzMzM1NQ==