Ακρυλαμίδιο στα Τρόφιμα

ΑΚΡΥΛΑΜΙΔΙΟ Το Ακρυλαμίδιο είναι μια χημική ένωση, η οποία μπορεί να σχηματίζεται κυρίως σε αμυλούχα τρόφιμα με φυσικό τρόπο κατά το μαγείρεμα σε ψηλή θερμοκρασία, όπως το ψήσιμο στο φούρνο ή στη σχάρα, το τηγάνισμα και το καβούρδισμα. Από την εποχή που άρχισε ο άνθρωπος να μαγειρεύει τα τρόφιμα, το Ακρυλαμίδιο έγινε μέρος της διατρο- φής του. Το Ακρυλαμίδιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στα ζώα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, πιθανώς και στους ανθρώπους. Γι’αυτό και οι ειδικοί συστήνουν τη μείωση, όσο το δυνατό, των επιπέδων του Ακρυλαμιδίου μέσω της σωστής πρακτικής στο μαγείρεμα.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0