ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝA ΕΙΣΑΓΩΓΉ ..................................................................................................................................................................................... 7 ΜΈΡΟΣ A: ΓΕΩΡΓΊΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ Η συνεισφορά των γεωργικών καλλιεργειών στη διατήρηση βιοποικιλότητας σε μεσογειακά αγροοικοσυστήματα .................................................................................................................... 10 Ανάλυση της σταθερότητας παραγωγικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών σκληρού σιταριού με τη χρήση διαφορετικών στατιστικών μοντέλων ............................................. 11 Γενετικοί, αγροπεριβαλλοντικοί και τεχνολογικοί παράγοντες που διαμορφώνουν τη σύσταση και ποιότητα στο χαρούπι και στα προϊόντα μεταποίησης του ................................... 13 Καινοτόμα συστήματα συγκαλλιέργειας στη χαρουπιά και οι προοπτικές τους για την προσαρμογή της κυπριακής γεωργίας στην κλιματική αλλαγή .................................................... 15 Παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή και ποιότητα της καλλιέργειας καρπουζιού σε σχέση με τον εμβολιασμό ......................................................................................................... 17 Ανταγωνιστικά κυπριακά αγροτικά προϊόντα με βάση το τρίπτυχο 3Π: Παράδοση, Ποιότητα, Περιβάλλον ........................................................................................................................ 19 Διερεύνηση και αξιολόγηση ωφέλιμων μικροοργανισμών για τη διαχείριση των ασθενειών ξύλου της αμπέλου ................................................................................................................................ 21 Σχεδιασμός συνθετικών μικροβιακών κοινοτήτων για βελτίωση της ανθεκτικότητας των καλλιεργειών ............................................................................................................................................................ 23 Αξιολόγηση ανθεκτικών ποικιλιών πατάτας για την αντιμετώπιση των κυστογόνων νηματωδών της πατάτας στην Κύπρο ................................................................................................................ 25 Μοναχικές και κοινωνικές μέλισσες στην Κύπρο: Βιοποικιλότητα, οικολογία και συνεισφορά στην επικονίαση γεωργικών καλλιεργειών ............................................................................ 27 ΜΕΡΟΣ Β: ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Τεχνολογίες έξυπνης γεωργίας στην καλλιέργεια της πατάτας: Από τη θεωρία στην πράξη ....................................................................................................................................... 31 Τυπωμένοι χημικοί και ηλεκτρικοί αισθητήρες για αγροκαλλιέργεια ................................................. 33 1 10 2 3 4 5 6 7 8 9 1 2
RkJQdWJsaXNoZXIy MTUzMzM1NQ==