Αγρότης, τεύχος 484

A Γ Ρ Ο Τ Η Σ 2 0 2 2 / T E Υ Χ Ο Σ 4 8 4 71 Πόμπες • 1 κιλό σιμιγδάλι • 1/2 ποτήρι φιστικέλαιο • 2 ½ ποτήρια νερό • 2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα «00» • 650 γραμμάρια πατάτες βρασμένες • 20 γραμμάρια μαγιά στιγμής μαστίχα Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις λιώνουμε ζεστές. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το σιμιγδάλι με το λάδι. Προσθέτουμε τη μαστίχα και το νερό. Όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη ζεστή πατάτα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 45-60 λεπτά (για να μπει η μαγιά). Με ένα μεγάλο κατσαρό κορνέ No.13 και τη βοήθεια του ψαλιδιού, κόβουμε τις πόμπες σε ζεστό λάδι. Όταν ψηθούν, σιροπιάζουμε. Υλικά ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ Για τo σιρόπι • 1 λίτρο νερό • 1 κιλό ζάχαρη • 500 γραμμάρια μέλι • λάδι για τηγάνισμα

RkJQdWJsaXNoZXIy MTUzMzM1NQ==