Gastronomy in Cyprus

Bibliography 1. Annual report of the Agricultural Officer (MARKETING AND ECONOMICS) R.C. Michaelides, 1953 2. Annual report of the Agricultural Officer (MARKETING AND ECONOMICS) R.C. Michaelides, 1954 3. Countryman, September, 1955 4. D. Christodoulou, The Evolution of the rural land use pattern in Cyprus, 1959 5. Magda Ohnefalsch Richter, Ελληνικά Ήθη και Έθιμα στην Κύπρο [Greek Customs and Mores in Cyprus] (1894 – 1912), 1994 6. N. Patapiou & Chr. Lazarou (2013), HIROMERI: A Specialty Ham of Cyprus – Historical Evidence, Culinary and Cultural Perspectives, Ecology of Food and Nutrition, 52:3, 239-250 7. The Cyprus Gazette No. 2008 of 27th September, 1929, Almonds and Hazelnuts 8. W. Bevan, Notes of Agriculture in Cyprus and its Products, 1919 9. W. W. Weaver, "The Origins of Trachanás: Evidence from Cyprus and Ancient Texts", Gastronomica 2:1:41-48 (Winter 2002) 10. A. A. Sakellarios, Τα Κυπριακά [Of Cypriot Things] Vol. Α (1854) 1991 11. A. Pavlides, Αρχιμανδρίτη Κυπριανού, Ιστορία Χρονολογική της Νήσου Κύπρου [Archimandrite Kyprianos: Chronological History of the Island of Cyprus (based on the first publication in 1788)] 1997 12. A. Pavlides, Η Κύπρος ανά τους αιώνες μέσα από τα κείμενα ξένων επισκεπτών της [Cyprus across the centuries, through texts by foreign visitors] 1995 13. A. Rousounides, Δένδρα στην ελληνική λαογραφία με ειδική αναφορά στην Κύπρο [Trees in Greek folklore with special reference to Cyprus] Vol. Α, 1988 14. Β. Yiangou, D. Demetriou, Ch. Lazarou, Α.-L. Matala (2011) Το πλουσιοπάροχο πρόσωπο της λιτότητας: γευματικές συνήθειες και παραδοσιακά προϊόντα διατροφής της Κύπρου – Ελληνική Επιθεώρηση Διαιτολογίας – Διατροφής [The rich aspect of austerity; eating habits and traditional food products of Cyprus – Greek Review of Dietology – Nutrition 15. Y. Ν. Hadjikyriakos, Αρωματικά και Αρτυματικά φυτά στην Κύπρο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα [Aromatic plants and herbs from antiquity to the present day] 2007 16. Y. Sophocleous, Παράθυρο στην Κύπρο μας [A window to Cyprus] Vol. Β, 2004 17. Diploma from the PAFOS DISTRICT REPORT – (STROUMBI), 1937 18. Dr E. Ch. Aristeidou & Cl. Vakis, Γεροσκήπου: Παλαιό και Σύγχρονο πρόσωπο [Yeroskipou: Old and Contemporary Aspect], 1992 19. E. Rizopoulou – Egoumenidou (2008), «Τρεμιθόπισσα, πίσσα άσπρη ή παφίτικη πίσσα: η μαστίχα της Κύπρου» [“Tremithopissa, white gum or Paphian gum: the mastic of Cyprus”; forthcoming in“Mastic of Chios”TenthWorkshop, Chios, 17-19 October 2008 20. Ε. Rizopoulou – Egoumenidou, (2008). «Τα γαλακτοκομικά προϊόντα στον ετήσιο κύκλο της παραδοσιακής ζωής στην Κύπρο» [“Dairy products in the annual cycle of traditional life in Cyprus” in: Y. Kalantzopoulos (ed.), Η ιστορία του ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του [The history of Greek milk and its products] (1st three-dayWorkshop, Xanthi, 7-9 October 2005), The Piraeus Group Cultural Foundation, Athens, 401-423. 21. Document dated to 1556 in the Library of CORRER Elementary School, Venice, transcribed by LEONARDO DONA; the document was located by researcher Nasa Patapiou 22. Cyprus Food and Nutrition Virtual Museum 23. Presentation at a conference on bees and bee products: “Evolution of the traditional Cypriot beehive”, Chalkidiki, 1996 24. Commission Regulation (EU) 2016 / 986 25. Phileleftheros daily, 1994 «Οι γαστριμαργικές προτιμήσεις των Βυζαντινών» [The dietary preferences of the Byzantines] 47 Α feast of flavour

RkJQdWJsaXNoZXIy MTUzMzM1NQ==