Ετήσια Έκθεση ΓΚΧ 2020

96 | ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 | 97 Ονομασία Καθορισμένα πεδία αναλύσεων (Κανονισμός (ΕΕ) 2017/625) Εργαστήριο Υπολειμμάτων ΚτηνιατρικώνΦαρμάκων (Εργ. 05) Υπολείμματα κτηνιατρικών φαρμάκων και ουσιών με αναβολική δράση σε ζώα και προϊόντα τους. Εργαστήριο Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων και POP’s (Εργ. 08) Υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά, τρόφιμα ζωικής προέλευσης και εξειδικευμένες μέθοδοι υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων (single resi- due method). Επίσης, είναι το εργαστήριο αναφοράς για αλογονομένους οργανικούς ρυπαντές, συμπεριλαμβανομένων των διοξίνων και PCB’s. Εργαστήριο Ελέγχου Υλικών σε Επαφή με Τρόφιμα και Παιδικών Παιχνιδιών (Εργ. 12) Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα. Εργαστήριο Περιβαλλοντικής κ.ά. Επιβάρυνσης Τροφίμων και Φυσικών Τοξινών (Εργ. 14) Μυκοτοξίνες & φυτικές τοξίνες σε τρόφιμα, βαρέα μέταλλα και αζωτούχες ενώσεις σε τρόφιμα ζωικής και φυτικής προέλευσης και ρυπαντές επεξεργασίας τροφίμων σε τρόφιμα. ΕργαστήριοΜικροβιολογικού Ελέγχου Τροφίμων (Εργ. 16) Listeriamonocytogenes και Coagulase Positive Staphylococci . ΕργαστήριοΜοριακής Βιολογίας και Ανοσοβιολογίας Τροφίμων (Εργ. 21) Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ) σε τρόφιμα και ζωοτροφές ΠΊΝΑΚΑΣ 2: ΕΘΝΙΚΆΕΡΓΑΣΤΉΡΙΑΑΝΑΦΟΡΆΣ (ΕΕΑ) ΤΟΥ ΓΧΚΒΆΣΕΙ ΤΟΥΚΑΝΟΝΙΣΜΟΎ (ΕΕ) 2017/625 ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ ΓΧΚΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΆΠΕΡΙΟΔΙΚΆ– 2020 1. D. Kafouris, A. Koukkidou, E. Christou, M. Hadjigeorgiou, S. Yiannopoulos “Determination of polycyclic aromatic hydrocarbons in traditionally smokedmeat products and charcoal grilledmeat in Cyprus”, Meat Science, 2020, 164, 108088. 2. Rebecca Kokkinofta, Stelios Υiannopoulos, Marinos A. Stylianou, Agapios Agapiou , “Use of chemometrics for correlating carobs nutritional compositional values with geographic origin”, Metabolites, 10(2), 62, 2020, https://doi.org/10.3390/metabo10020062 3. MariaTarapoulouzi, RebeccaKokkinofta-DiogenousandCharisR.Theocharis ,Chemometricanalysis combinedwith FTIR spectroscopy ofmilk and Halloumi cheese samples according to species’ origin”, Food Science & Nutrition 2020, https://doi.org/10.1002/fsn3.1603 4. Andriana Krokou, Rebecca Kokkinofta, Marinos A. Stylianou, Agapios Agapiou , “Decoding carob flavor aroma using HS–SPME–GC–MS and chemometrics”, Metabolites, 10(2), 62 2020, https://doi.org/10.1007/s00217-020-03500-4. 5. D. Merda, A. Felten, N. Vingadassalon, S. Denayer; Y. Titouche L. Decastelli; B. Hickey; C. Kourtis, H. DaskalovM.Y. Mistou, J.A. Hennekinne . “NAuRA: Genomic tool to identify staphylococcal enterotoxins in Staphylococcus aureus strains responsible for foodborne outbreaks”, Frontiers in Microbiology, June 2020, Vol.11, Art.1483, https://doi.org/10.3389/fmicb.2020.01483 6. Baloch R.M., …, Hadjipanayis Α., Katsonouri A., Demetriou E., … and Annesi-Maesano I. , ‘Indoor air pollution, physical and comfort parameters related to schoolchildren’s health: Data from the EuropeanSINPHONIEstudy’, (2020), ScienceofTheTotal Environment,Volume739, 139870, ISSN0048-9697, https://doi.org/10.1016/j.scitotenv.2020.139870 ΑΑΕΚ Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου ΑΟΚ Ανώτατο νομοθετικό όριο καταλοίπων ΒΠΑ Βιοπαρακολούθηση του Ανθρώπου ΓΤΟ Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί ΓΧΚ Γενικό Χημείο Κράτους ΕΑΑΤ Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ΕΕ Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΕΑ Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς ΕΕΧ Ένωση Ελλήνων Χημικών ΕΚΤΕΠΝ Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας ΕΜΑ Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΣΥΔ Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης ΕΥΡΑΤΟΜ Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας HE Ηνωμένα Έθνη ΙδΕΚ Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (πρωην ΙΠΕ) ΙΠΕ Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας ΙΥΥΔΥ Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας ΚΑΔΔ Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης ΚΔ Κυπριακή Δημοκρατία ΚΕΑ Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς ΚΠΑ Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης ΚΠΣ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ΜΜΕ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ΟΕΒ Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων ΟΠΕΣΕ Ολοκληρωμένο Πολυετές Εθνικό Σχέδιο Ελέγχου ΠΑΥ Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάθρακες ΠΓΕ Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΠΕΕΧ Παγκύπρια Ένωση Επιστημόνων Χημικών ΠΟΠ Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ΠΟΥ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΣΑΤ Συμβούλιο Ασφάλειας Τροφίμων ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ

RkJQdWJsaXNoZXIy MTA5NDYxNw==