Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

60 Παράθυρο στη γεύση Κουμκουάτ Παρασκευή l Βράζουμε τα κουμκουάτ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Μπορούμε, επίσης, να τα λιώσουμε στο μπλέντερ αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κουκούτσια τους. l Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. l Στη συνέχεια, δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να «δέσει» η μαρμελάδα. Λίγο πριν «δέσει» προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. l Τοποθετούμε τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να σφραγίσουν. l Όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε σε δροσερό και σκο- τεινό μέρος. Υλικά 1 κιλό ώριμα κουμκουάτ ½ κιλό ζάχαρη 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0