Labels of Taste

35 LABELS OF TASTE ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ... ΠΟΥΛΛΕΣ let’s cook... poulles Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Κυπριακά παραδοσιακά παρασκευάσματα» του Τμήματος Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών και Περιβάλλοντος που εκδόθηκε το 2010 από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. The recipe comes from the book “Traditional Cyprus Preparations” by the Department of Agriculture of the Ministry of Agriculture, Natural Resources and Environment, published in 2010 by the Press and Information Office. Καθαρίζουμε 1 κιλό πούλλες, τις σκουπίζουμε με πετσέτα – ποτέ με νερό – και τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Τις τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ακριβώς όπως τις τηγανιτές πατάτες. Βγάζουμε το λάδι από την κατσαρόλα, ρίχνουμε 1 κουταλιά ξερό κόλιαντρο στις πούλλες, τις αλατίζουμε και προσθέτουμε το χυμό από 1-2 λεμόνια. Αφήνουμε τις πούλλες στην κατσαρόλα για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κάπου-κάπου την τινάζουμε! Peel 1 kg of pulles (kolokasi), wipe them with a towel – never use water – and cut them in halves lengthwise. Fry them on low heat until they brown slightly, just like French fries. Remove the oil from the saucepan and add 1 tablespoon of dried coriander, salt and the juice of 1-2 lemons. Let poulles in the saucepan for 2-3 minutes on low heat. Give the saucepan a shake! * * * *

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0