Labels of Taste

21 LABELS OF TASTE ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΑΓΡΟΥ GLYKO TRIANTAFYLLO AGROU Η πρώτη ύλη για την παρασκευή του είναι ροδοπέταλα της ποικιλίας «ροδή η δαμασκηνή» (rosa damascena), η οποία ευδοκιμεί στην περιοχή της κοινότητας Αγρού χάρη στις κλιματολογικές συνθήκες. Ο ιστορικός δεσμός της συγκεκριμένης ποικιλίας και των προϊόντων της με τον Αγρό επιβεβαιώνεται από αναφορές που ανάγονται στις αρχές του 20ού αιώνα. Ωστόσο, η παραγωγή του γλυκού τριαντάφυλλου σε επαγγελματική βάση άρχισε στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 από τη Νίκη Αγαθοκλέους. Τον Ιούνιο του 2016 κέρδισε μια θέση στο ευρωπαϊκό μητρώο. Η συγκομιδή των τριαντάφυλλων για το Γλυκό Τριαντάφυλλο Αγρού (ΠΓΕ) γίνεται μόνο από τις 5 μέχρι τις 8 το πρωί, όταν τα τριαντάφυλλα δεν είναι ακόμη εντελώς ανοικτά και τα πέταλα είναι νωπά. It is made with rose petals of the variety “rosa damascena”, which thrives in the area of Agros village due to climatic conditions. The historical link of this variety and its products to Agros is confirmed by reports dating back to the early 20th century. However, the production of this sweet rose preserve on a professional basis began in the mid-80s by Niki Agathocleous. In June 2016 it earned a place in the European registry. The harvest of roses for Glyko Triantafillo Agrou (PGI) takes place only from 5 to 8 in the morning, when the roses are not yet completely open and the petals are fresh. ΠΓΕ pgi

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0