Labels of Taste

19 LABELS OF TASTE ΠΑΦΙΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ PAFITIKO LOUKANIKO Η ΕΕ το «αναγνώρισε» το 2015. Η παρασκευή του, όμως, υπήρξε από πολύ παλιά συνήθης πρακτική στις αγροτικές οικογένειες της Κύπρου ως ένας τρόπος συντήρησης κρέατος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεδομένης της απουσίας ψυγείων. Πρόκειται για χοιρινό κιμά που ωριμάζει σε κόκκινο ξηρό κρασί της ντόπιας ποικιλίας «Μαύρο» από αμπελώνες της περιοχής – το πιο σημαντικό του χαρακτηριστικό– και αποξηραίνεται στον ήλιο. The EU “recognized” it in 2015. However, its preparation has been a very old practice among the rural families of Cyprus as a way of preserving meat throughout the year, given the absence of refrigerators. It is a sausage made of minced pork that matures in red dry wine (“Mavro” indigenous red grape variety) –its most important feature– and is dried in the sun. ΠΓΕ pgi

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0