Labels of Taste

17 LABELS OF TASTE ΚΟΥΦΕΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ KOUFETA AMYGDALOU GEROSKIPOU Από το έντονο άρωμα και τη χαρακτηριστική γεύση του καβουρδισμένου αμυγδάλου προκύπτουν ορισμένες από τις ιδιαιτερότητές τους. Η συνταγή και η μέθοδος παρασκευής αποτελούν οικογενειακή παράδοση, αφού μέχρι και σήμερα όλοι οι παρασκευαστές κουφέτων στο Δήμο Γεροσκήπου είναι απόγονοι του Σοφοκλή Αναστασίου, ο οποίος ξεκίνησε να τα φτιάχνει το 1895. Το 2012 απέκτησαν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα. Η παραγωγή των Κουφέτων Αμυγδάλου Γεροσκήπου (ΠΓΕ) γίνεται ανέκαθεν σε μεταλλικά περιστρεφόμενα δοχεία, τις «κουφετιέρες». The intense aroma and the characteristic flavour of the roasted almond make them unique. The recipe and the production know-how are a family tradition; all manufacturers of these sugar coated almond candies in the Geroskipou Municipality are descendants of Sophocles Anastasiou, who began making them in 1895. In 2012 they acquired a European quality mark. The production of Koufeta Amygdalou Geroskipou (PGI) has always been made with the use of metal rotating vessels, the “koufetieres”. ΠΓΕ pgi

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0