ΤΡΌΠΟΙ ΜΕΊΩΣΗΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΎ ΤΟΥ ΑΚΡΥΛΑΜΙΔΊΟΥ: • Αποφύγετε τη χρήση/προσθήκη φρουκτόζης ή και γλυκόζης σε αμυλούχα τρόφιμα. • Μην ψήνετε το φαγητό περισσότερο από όσο είναι αναγκαίο. • Ελέγξτε το χρόνο και τη θερμοκρασία ψησίματος στο ψωμί, ώστε να μην ροδίσει υπερβολικά η κόρα. • Στο ψωμί, επίσης, μπορείτε να προσθέσετε άλατα ασβεστίου, π.χ. ανθρακικό και θειϊκό ασβέστιο. • Πριν από το τηγάνισμα της πατάτας ζεματίστε τις λωρίδες πατάτας σε καυτό νερό. • Κατά το τηγάνισμα, π.χ. της πατάτας, να επιδιώκετε ένα ανοιχτό, ομοιόμορφο, χρυσαφένιο χρώμα. • Το ψήσιμο σε χαμηλότερη θερμοκρασία μπορεί να περιορίσει τα επίπεδα Ακρυλαμιδίου σε τρόφιμα.
RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0