Ετήσια έκθεση Γενικού Χημείου του Κράτους 2022

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2022 | 57 0 50 100 150 200 36 79 45 23 173 175 161 59 72 16 72 31 41 22 37 14 54 5 1 3 1 Συμμορφούμενα δείγματα Μη συμμορφούμενα δείγματα Αριθμός δειγμάτων 5 Σχήμα 22: Μικροβιολογικός έλεγχος τροφίμων ανά κατηγορία - 2022 Η μικροβιολογική ποιότητα των τροφίμων στην κυπριακή αγορά κρίνεται γενικά ως ικανοποιητική. Επιπρόσθετα, τα φρέσκα ψάρια της αγοράς ελέγχονται και για τυχόν αλλοίωσή τους με τον προσδιορισμό της ποσότητας του οργανικού πτητικού βασικού αζώτου (βάσει του Κανονισμού ΕΕ αρ. 2074/2005). Κατά το 2022 δεν εντοπίστηκε αλλοιωμένο δείγμα ψαριού, στον συγκεκριμένο έλεγχο. ΝΈΑ ΤΡΌΦΙΜΑ «Νέα τρόφιμα-Novel Food» είναι τρόφιμα τα οποία δεν είχαν καταναλωθεί ευρέως από τους κατοίκους της ΕΕ πριν από τις 15 Μαΐου 1997. Νοούνται νέες πηγές τροφίμων ή τα προσφάτως αναπτυχθέντα και καινοτόμα τρόφιμα, τα τρόφιμα που παράγονται με τη χρήση νέων τεχνολογιών και μεθόδων παραγωγής όπως βιοτεχνολογία, νανοϋλικά, καθώς και τα τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνονται εκτός, και όχι εντός, της ΕΕ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 2283/2015 στα νέα τρόφιμα περιλαμβάνονται:

RkJQdWJsaXNoZXIy MTUzMzM1NQ==