1ο Παγκύπριο Συνέδριο «Αγροτική Ανάπτυξη – Από την Έρευνα στην Πράξη» - Βιβλίο περιλήψεων

40 1ο Παγκύπριο Συνέδριο «Αγροτική Ανάπτυξη: Από την Έρευνα στην Πράξη» | 24 Νοεμβρίου 2022 • Λευκωσία Η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε επίπεδο φάρμας, βιοτεχνίας και βιομηχανίας κρίνεται πολύ σημαντική τόσο από πλευράς απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικής ανάπτυξηςόσο και για τη διατήρηση των παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Στην παρουσίαση αναπτύσσονται με συγκεκριμένα παραδείγματα, ο οδικός χάρτης με τον οποίο η επιστημονική έρευνα μπορεί να προσφέρει γνώση αλλά και να κατευθύνει την παραγωγή τροφίμων, ώστε να προσφέρει προστιθέμενη αξία (added value) στα γαλακτοκομικά προϊόντα μέσω καταγραφής των ποιοτικών χαρακτηριστικών, ανάδειξης ιδιαίτερων λειτουργικών συστατικών και ταυτοποίησης της αυθεντικότητας. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται αποτελέσματα έρευνας των τελευταίων χρόνων σε γαϊδουρινό και άλλα είδη γάλακτος αλλά και σε παραπροϊόντα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, με στόχο την παραγωγή νεών προϊόντων αλλά και τη βελτίωση/ανάδειξη των υφιστάμενων. Παπαδήμας Φ.1, Μουσικός Π.1, Κωτσάκη Π.1, Ασπρή Μ.1 1Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ΠΡΟΣΤΙΘΈΜΕΝΗ ΑΞΊΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΆ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΦΑΝΉ (NOVEL) ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΤΗΣ ΚΎΠΡΟΥ 4. Θέματα αγροδιατροφής

RkJQdWJsaXNoZXIy MTUzMzM1NQ==