Αγρότης, τεύχος 486

AΓΡΟΤΗΣ 2022 / TEΥΧΟΣ 486 67 / Τσιπούρα στον φούρνο με πατάτες Υλικά • 2 τσιπούρες (περίπου 600-800 γρ. η καθεμιά), καθαρισμένες • 8-10 μικρές προς μεσαίες πατάτες • χυμός από 2 λεμόνια • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο • αλάτι • πιπέρι • μαϊντανός Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια καλά, τα βάζουμε προσεκτικά σε ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε στο ψυγείο, όπου τα αφήνουμε μέχρι να τα χρειαστούμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Τις βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τα 2/3 του λαδιού, αλατοπίπερο, το μισό χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και στρώνουμε τις πατάτες στο ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για περίπου 20 25 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε το ταψί και βάζουμε πάνω στις πατάτες τα ψάρια. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι και οι πατάτες. Αν τα ψάρια έχουν ψηθεί νωρίτερα από τις πατάτες (ελέγχουμε ανοίγοντας λίγο ένα στην κοιλιά του, καθώς δεν πρέπει να έχει αίμα στη ραχοκοκαλιά), τα βγάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο των πατατών. Ξεφουρνίζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε το φαγητό με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

RkJQdWJsaXNoZXIy MTUzMzM1NQ==