Αγρότης, τεύχος 485

AΓΡΟΤΗΣ 2022 / TEΥΧΟΣ 485 67 Καττιμέρι παφίτικο • 8 φλιτζάνια αλεύρι χωριάτικο • 1 κ.γλ. σόδα • λίγο αλάτι • νερό για τη ζύμη • ½ φλιτζάνι λάδι • ελαιόλαδο για το άλειμμα Για το σερβίρισμα Μέλι Εκτέλεση: • Προσθέτουμε στο αλεύρι τη σόδα, λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και το ανάλογο χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη. • Ανοίγουμε πίτες, σαν ένα μεγάλο στρογγυλό πιάτο. • Αλείφουμε με λάδι, διπλώνουμε τις τέσσερις άκρες, τη μια πάνω στην άλλη και ψήνουμε σε τηγάνι ή πλάκα χωρίς λάδι. • Σερβίρουμε με μέλι. Υλικά ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ Η συνταγή προέρχεται από το έντυπο «Ο τόπος μας … στο πιάτο σας», το οποίο εκδόθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΑΑ 2014 - 2020 του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τις Τεχνικές Σχολές του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Στο έντυπο περιλαμβάνονται γνωστές και διαχρονικές συνταγές, αλλά και ξεχασμένες παραδοσιακές συνταγές σε μοντέρνα έκδοση, με έμφαση στα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTUzMzM1NQ==