Ετήσια Έκθεση Γενικού Χημείου του Κράτους 2019

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38 Διασφάλιση ποιότητας - Διαπίστευση . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38 Εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39 Εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης (ΚΠΑ) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42 Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ελέγχου (EMAS) . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42 ΕΚΚΡΕΜΗ / ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43 ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΧΚ ΚΑΤΑ ΤΟ 2019 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 Υλοποίηση σημαντικών έργων και προγραμμάτων . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 ΒΡΑΒΕΥΣΗ / ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΓΧΚ / ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ . . . . . . . . . . 51 ΤΟΜΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52 ΤΡΟΦΙΜΑ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53  Ποιότητα / Αυθεντικότητα τροφίμων . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55  Ασφάλεια τροφίμων . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59  Νέα τρόφιμα . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 75 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76  Νερό . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 77  Ατμοσφαιρικός αέρας . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 91  Περιβάλλον και Υγεία . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 92 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 94  Φάρμακα . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 94  Καλλυντικά . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 96  Παιδικά παιχνίδια . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 99  Άλλα καταναλωτικά προϊόντα . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 100 ΔIKANIKH ΧHMEIA ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 102 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΓΧΚ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 105 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 108 Πίνακας 1: Κωδικοί και Ονομασίες των εργαστηρίων του ΓΧΚ . . . . . . . . . . . . . . . 108 Πίνακας 2: Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς (ΕΕΑ) του ΓΧΚ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 109 Πίνακας 3: Δημοσιεύσεις ΓΧΚ σε επιστημονικά περιοδικά - 2019 . . . . . . . . . . . . 109 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 110

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0