Ετήσια Έκθεση Γενικού Χημείου του Κράτους 2019

33 ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2019  Ανασχεδίασε την ιστοσελίδα του σε νέα μοντέρνα μορφή και την εμπλούτισε με επίκαιρα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες/ δραστηριότητές του με απώτερο στόχο τη διάχυση της γνώσης προς την επιστημονική κοινότητα και τη διαρκή ενημέρωση και εξυπη - ρέτηση των πολιτών. Χρήσιμες πληροφορίες για τον καταναλωτή αναρτήθηκαν σε μοντέρνα μορφή όπως για παράδειγμα πληροφο - ριακά γραφήματα (infographics) και φιλμάκια για θέματα ασφάλει - ας τροφίμων https://www.moh.gov.cy/moh/sgl/sgl.nsf/home_el/home_el?opendocument  Επιπρόσθετα, για τη διάχυση της ενημέρωσης σε ευρύτερο κοινό, κάποια ενημερωτικά έντυπα και αναρτήσεις της ιστοσελίδας του διαχέονται και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (πχ. twitter, fb) του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ).  Συνέχισε την ενημέρωση της Εθνικής Διαδικτυακής Πύλης Ανοικτών Δεδομένων (OPEN DATA) με ανάρ - τηση των αποτελεσμάτων ελέγχου ποιότητας του πόσιμου νερού και άλλες πληροφορίες. Η διαφώτιση και έγκαιρη, έγκυρη, βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα πληροφόρηση και ενημέρωση των αρμοδίων Αρχών, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των διάφορων εμπλεκομένων, των καταναλωτών/τριών και του/της πολίτη γενικά, είναι ένας από τους σημαντικότερους ρόλους του ΓΧΚ.  Διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων Ελλάδας (ΕΦΕΤ): Ρόλος, Αρμοδιότητες και Δράσεις» , σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων Ελλάδας (ΕΦΕΤ), αναφορικά με το Σύστημα Διασφάλισης της Ποιότητας και της Ασφάλειας των Τροφίμων που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Η ημερίδα απευθυνόταν στα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΑΤ) της Κύπρου (Λευκωσία, 1/3/2019).  Πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για το Έργο «Εθνική έρευνα για τη διατροφή του πληθυσμού της Κύπρου (EU-Menu)» , το οποίο χρη - ματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) και υλοποιήθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ) σε συνεργασία με το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υγεία του Παιδιού (ΕΕΙΥΠ). Ο έντι - μος Υπουργός Υγείας, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου αυτού ενημέρωσε για τα πορίσματά του και για τη μελλοντική αξιοποίησή τους στην εκτίμηση κινδύνου μέσω της τροφής (22/3/2019).

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0