Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες
70 Παράθυρο στη γεύση Δαμάσκηνο Παρασκευή l Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. l Σε μια πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα δαμάσκηνα, προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν σε σιγανή φωτιά. l Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και το περνάμε από σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τις φλούδες. l Προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και πολτού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να «δέσει» η μαρμε- λάδα. Τα τελευταία 5 λεπτά πριν «δέσει» προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. l Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα για 2-3 λεπτά. l Τα επαναφέρουμε στη θέση τους και όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Υλικά 1 κιλό δαμάσκηνα ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0