Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

69 Παράθυρο στη γεύση Υλικά 1 κιλό μόσφιλα 3 λίτρα νερό ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού 2-3 φύλλα κιούλι (αρμπαρόριζα) Mόσφιλο Παρασκευή l Πλένουμε τα μόσφιλα και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά να ψηθούν καλά (περίπου μία ώρα). l Σουρώνουμε τα μόσφιλα και κρατάμε μόνο το ζουμί το οποίο ξαναπερνάμε από λεπτό ύφασμα. l Μετράμε το ζουμί σε ποτήρια και υπολογίζουμε ίση ποσότητα ζάχαρης. l Ρίχνουμε το ζουμί σε καθαρή και πλατιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ώστε η μαρμελάδα να διατηρήσει το ξανθό της χρώμα. l Λίγο πριν «δέσει» η μαρμελάδα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κιούλι. l Γεμίζουμε με τη ζεστή μαρμελάδα τα ζεστά αποστει- ρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε και αναποδογυρί- ζουμε μέχρι να σφραγίσουν. l Τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση και όταν κρυώσουν πλήρως τα τοποθετούμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0