Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

68 Παράθυρο στη γεύση Aκτινίδιο Παρασκευή l Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. l Τα βράζουμε με λίγο νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. l Μετράμε ίση ποιότητα ζάχαρης και πολτού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. l Τα τελευταία 5 λεπτά πριν «δέσει» η μαρμελάδα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να «δέσει» κανονικά. l Τοποθετούμε τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά. l Αναποδογυρίζουμε τα βάζα για 2-3 λεπτά και τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση. l Όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Υλικά 1 κιλό ακτινίδια ζάχαρη 2-3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0