Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

Υλικά 1 κιλό σύκα ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού Σύκο Παρασκευή l Πλένουμε καλά τα σύκα, τα καθαρίζουμε, τα τεμαχί- ζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό. l Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. l Μετράμε ίση ποσότητα ζάχαρης και πολτού και βρά- ζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να «δέσει» η μαρμελάδα. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. l Τοποθετούμε τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα για 2-3 λεπτά. l Τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση και όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. 66 Παράθυρο στη γεύση

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0