Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

64 Παράθυρο στη γεύση Φράουλα Παρασκευή l Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. l Τις κόβουμε στη μέση, προσθέτουμε λίγο νερό και τις βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. l Προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και πολτού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. l Τα τελευταία 5 λεπτά πριν δέσει η μαρμελάδα προσθέ- τουμε τον χυμό λεμονιού και την αφήνουμε να δέσει κανονικά. l Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. l Κλείνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε τα βάζα για 2-3 λεπτά. l Τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση και όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Υλικά 1 κιλό φράουλες ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0