Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

62 Παράθυρο στη γεύση Xρυσόμηλο (βερίκοκο) Παρασκευή l Πλένουμε τα χρυσόμηλα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. l Τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα και προσθέ- τουμε λίγο νερό. l Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. l Μετράμε ίση ποσότητα πολτού και ζάχαρης και βρά- ζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Τα 5 τελευταία λεπτά πριν «δέσει» η μαρμελάδα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. l Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά. l Αναποδογυρίζουμε τα βάζα για 2-3 λεπτά και τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση. l Όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Υλικά 1 κιλό χρυσόμηλα ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0