Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

57 Παράθυρο στη γεύση Υλικά 4 πορτοκάλια 2 κιτρόμηλα 1 γκρέιπφρουτ 2 μανταρίνια 1 λεμόνι ζάχαρη Eσπεριδοειδή (β΄ τρόπος) Παρασκευή l Πλένουμε τα φρούτα και αφαιρούμε τις φλούδες. l Τα τεμαχίζουμε και τα βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα. l Προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. l Περνούμε τον πολτό από το σουρωτήρι για να φύγουν τα κουκούτσια. l Μετρούμε ίση ποσότητα πολτού και ζάχαρης και βρά- ζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να «δέσει» η μαρμελάδα. l Σερβίρουμε τη μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά. l Αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να σφραγίσουν και τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση. l Όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε σε δροσερό και σκο- τεινό μέρος. Σημείωση: Η μαρμελάδα εσπεριδοειδών μπορεί να γίνει και μόνο με χυμό από διάφορα φρούτα.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0