Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

48 Παράθυρο στη γεύση Αμύγδαλο Παρασκευή l Μουλιάζουμε την αμυγδαλόψιχα σε κρύο νερό για αρκετή ώρα μέχρι να αφαιρείται εύκολα η φλούδα. l Ανοίγουμε τα αμύγδαλα στα δύο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά. Τα αλέθουμε καλά στο μπλέντερ. l Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει σιρόπι και λίγο πριν «δέσει» προσθέτουμε τη μία κουταλιά χυμό λεμονιού. l Αποσύρουμε από τη φωτιά το σιρόπι και ανακατεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να «ασπρίσει». l Προσθέτουμε την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, τη μαστίχα, το ροδόσταγμα και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά με τον ίδιο τρόπο μέχρι να ασπρίσει το γλυκό. l Όταν κρυώσει το γλυκό, γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα. Υλικά ½ κιλό αμυγδαλόψιχα 1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό ½ φλιντζανάκι ροδόσταγμα 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα Χίου αλεσμένη 2 κουταλιές χυμό λεμονιού Σημείωση: Το ανακάτεμα γίνεται ευκολότερα στο μπλέντερ.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0