Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

47 Παράθυρο στη γεύση Υλικά 1 κιλό παπουτσόσυκα καθαρισμένα 1 κιλό ζάχαρη 1 ποτήρι νερό ½ ποτήρι ασβέστη 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 1 βανίλια Παπουτσόσυκο (Φραγκόσυκο) Παρασκευή l Καθαρίζουμε τα παπουτσόσυκα από τη φλούδα τους προσεκτικά έτσι ώστε να μην λιώσουν. l Τα τοποθετούμε σε ασβεστόνερο για 8 ώρες. l Τα ξεπλένουμε πολύ καλά. l Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ραντίζουμε με ζάχαρη και νερό και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες. l Τα βράζουμε σε σιγανήφωτιά στην αρχή για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και μετά τη δυναμώνουμε ώστε να κοχλάσουν για άλλα πέντε λεπτά. l Την επόμενη μέρα βράζουμε ξανά το γλυκό και λίγο πριν «δέσει» ρίχνουμε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού. l Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αποθηκεύουμε.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0