Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

46 Παράθυρο στη γεύση Κουμκουάτ Παρασκευή l Τρυπάμε τα φρούτα με σουβλί σταυρωτά (το σουβλί να διαπεράσει το φρούτο) και με οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία χωρίς να το διαπεράσει. l Βράζουμε τα κουμκουάτ γύρω στα 5-7 λεπτά. l Τα κρυώνουμε σε παγωμένο νερό και τα στραγγί- ζουμε. l Ρίχνουμε τα κουμκουάτ στην κατσαρόλα, τα ραντί- ζουμε με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε 3-4 ώρες. Στη συνέχεια τα βράζουμε για πέντε λεπτά. l Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να δέσει. Προς το τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. l Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακινούμε με γρήγορες κινήσεις την κατσαρόλα για να γεμίσει με σιρόπι το γλυκό. l Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα αποθηκεύουμε. Υλικά 1 κιλό κουμκουάτ 1 κιλό ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0