Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

43 Παράθυρο στη γεύση Γλυκό του Aνθού (κιτρομηλιάς) Παρασκευή l Bράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να «δέσει» το σιρόπι. Προς το τέλος προσθέτουμε τη μια κουταλιά χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να κρυώσει. l Διαλέγουμε τα πέταλα από τους ανθούς και γεμίζουμε δύο ποτήρια. l Βράζουμε τους ανθούς σε κοχλαστό νερό για μισό λεπτό. Τους ρίχνουμε σε παγωμένο νερό για πέντε λεπτά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία ακόμα δυο φορές. l Στραγγίζουμε τους ανθούς. l Τους ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τους κοχλάζουμε μέχρι να «δέσει» ξανά το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τη δεύτερη κουταλιά χυμό λεμονιού. l Γεμίζουμε τα βάζα, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρί- ζουμε μέχρι να φύγει όλος ο αέρας και να σφραγίσουν αεροστεγώς. Υλικά 2 ποτήρια ανθούς κιτρομηλιάς (ή άλλων εσπεριδοειδών) 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0