Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

Φράπα Γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και το γλυκό γκρέιπφρουτ με μία μικρή διαφορά: Επειδή η φράπα έχει πολύ χοντρή φλούδα, δεν την τυλίγουμε. Από κάθε φράπα βγάζουμε, ανάλογα με το μέγεθος, 4-6 ίσα κομμάτια φλούδας. Μοιράζουμε κάθε κομμάτι οριζόντια στα δύο (σαν 2 τρίγωνα). Δεν το περνάμε σε κλωστή. Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως με το γλυκό γκρέιπφρουτ. 39 Παράθυρο στη γεύση Περγαμόντο Γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και το γλυκό γκρέιπφρουτ. Kιτρόμηλο Γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και το γλυκό γκρέιπφρουτ. l Την τέταρτη μέρα αλλάζουμε το νερό τους και τα βράζουμε μέχρι να ψηθούν, δηλαδή να μαλακώσουν. Όταν πέφτουν από τη βελόνα είναι έτοιμα. Τα στραγγί- ζουμε και όταν κρυώσουν τους ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες. Τα κοχλάζουμε για 10 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε για την επόμενη μέρα. l Κοχλάζουμε το γλυκό να «δέσει», ξαφρίζοντας όταν χρει- άζεται. Προς το τέλος του «δεσίματος» προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. l Γεμίζουμε τα βάζα, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρί- ζουμε μέχρι να φύγει όλος ο αέρας και να σφραγίσουν αεροστεγώς.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0