Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

38 Παράθυρο στη γεύση Γκρέιπφρουτ Παρασκευή l Πλένουμε τα γκρέιπφρουτ, τα σκουπίζουμε και τρίβουμε τη φλούδα τους ελαφρά σε ψιλό τρίφτη. l Χαράσσουμε το κάθε φρούτο σε 4 ίσα μέρη και βγά- ζουμε τη φλούδα σε 4 «φύλλα». Αφαιρούμε από το εσω- τερικό του κάθε «φύλλου» τις χοντρές ίνες. Αν είναι πολύ χοντρόφλουδα μπορούμε να αφαιρέσουμε και λίγη από τη ψίχα (το λευκό εσωτερικό μέρος της φλούδας). l Τυλίγουμε τα «φύλλα» σε ρολό ή απλά τα διπλώνουμε και τα περνούμε σε χοντρή άσπρη κλωστή με χοντρή βελόνα. Το πρώτο ρολό, όπως και το τελευταίο της ίδιας κλωστής, το τυλίγουμε 2-3φορές κυκλικά για να είναι πιο σταθερά. l Τα βράζουμε και τα αφήνουμε να κοχλάσουν για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, αλλάζουμε το νερό τους με κρύο νερό. Την ίδια μέρα αλλάζουμε ακόμα 2-3 φορές το νερό τους χωρίς, όμως, να τα ξαναβράσουμε. l Τη δεύτερη και τρίτη μέρα αλλάζουμε απλά το νερό τους, την πρώτη φορά με κοχλαστό νερό και ύστερα με κρύο για 2-3 φορές. Υλικά 10 γκρέιπφρουτ 2½ κιλά ζάχαρη 2½ ποτήρια νερό 2½ κουταλιές χυμό λεμονιού

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0