Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

27 Παράθυρο στη γεύση Φοινίκι Παρασκευή l Καθαρίζουμε τα φοινίκια ώστε να γίνουν πολύ λεπτά, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15 λεπτά). l Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα στραγγίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια με ένα σουβλί. Στη θέση τους τοποθετούμε αμύγδαλα. l Ετοιμάζουμε το σιρόπι και αφού κρυώσει ρίχνουμε τα φοινίκια, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τα βράζουμε (σε χαμηλή φωτιά) για να κοκκινίσει το γλυκό. Αφού κοχλάσει για 4-5 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά. l Την επόμενη μέρα βράζουμε ξανά το σιρόπι μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. l Γεμίζουμε τα βάζα, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρί- ζουμε μέχρι να φύγει όλος ο αέρας και να σφραγίσουν αεροστεγώς. Υλικά 50 φοινίκια 1 κιλό ζάχαρη 2½ ποτήρια νερό 50 αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα 1 ξυλαράκι κανέλα 5-6 γαρίφαλα 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0