Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

24 Παράθυρο στη γεύση Tριαντάφυλλο Παρασκευή l Αφαιρούμε από τα τριαντάφυλλα τα πέταλα, τα οποία βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να σιγοβράσουν σκεπασμένα με 1 ποτήρι ζάχαρη και 3/4 του ποτηριού νερό, για 15 λεπτά. l Τα ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό και βράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει κανονικά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά. l Γεμίζουμε τα βάζα, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρί- ζουμε μέχρι να φύγει όλος ο αέρας και να σφραγίσουν αεροστεγώς. Υλικά 3/4 κιλού τριαντάφυλλα της ποικιλίας τριανταφυλλιά η δαμασκηνή (Απριλίου) 1½ κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 2 κουταλιές χυμό λεμονιού Σημείωση: Το γλυκό τριαντάφυλλο συστήνεται για τα άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0