Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

20 Παράθυρο στη γεύση Kυδώνι Παρασκευή l Πλένουμε, καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε 3-4 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα ρίχνουμε σε δοχείο με νερό που να τα καλύπτει μαζί με τον χυμό 2-3 λεμονιών. l Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν (να πέφτουν από τη βελόνα). Φροντίζουμε ώστε να μην βαρυψηθούν γιατί ανοίγουν και λιώνουν. l Διαλύουμε τη ζάχαρη με το νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια στραγγισμένα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. l Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος προσθέτουμε το κιούλι και μια κουταλιά χυμό λεμονιού. l Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα με το ζεστό γλυκό, τα κλείνουμε και μέχρι να φύγει όλος ο αέρας και να σφραγίσουν αεροστεγώς. Υλικά 1 κιλό κυδώνια 1 κιλό ζάχαρη χυμό 2-3 λεμονιών 3-4 φύλλα κιούλι (αρμπαρόριζα) ή βανίλια 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0