Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

8 Παράθυρο στη γεύση Γλυκά του κουταλιού και πώς να τα πετύχουμε Το «τρατάρισμα» για το καλωσόρισμα των καλεσμένων με ένα παραδοσιακό γλυκό κου- ταλιού και ένα ποτήρι παγωμένο νερό είναι συνήθεια πολύ παλιά, αλλά τόσο αγαπημένη που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα σε πολλά σπίτια. Τα γλυκά του κουταλιού είναι πολύ αγα- πητά για τη γεύση, το άρωμα και τη νοστιμιά τους, γι’ αυτό και σερβίρονται σε παραδο- σιακά καφενεία, σε εστιατόρια και ταβέρνες. Καθώς δεν περιέχουν καθόλου λίπος, πολλοί τα προτιμούν όταν θέλουν να δοκιμάσουν κάποια λιχουδιά. Ως γλυκά, βέβαια, έχουν και αυτά τις θερμίδες τους, γι’ αυτό και η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο. Τα γλυκά του κουταλιού παρασκευάζονται με αγνά υλικά, είναι εύκολα στην παρασκευή και μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γλυκά μπορούμε να φτιά- ξουμε με όλα σχεδόν τα φρούτα όπως κεράσια, σύκα, μήλα και εσπεριδοειδή, με ορισμένα είδη λαχανικών όπως ντομάτες, μελιτζάνες και καρότα, καθώς και από πέταλα λουλουδιών όπως τριανταφυλλιάς και κιτρομηλιάς. Η παρασκευή κάθε γλυκού έχει τη δική της τεχνική και ακολουθεί συγκεκριμένες οδηγίες στην προετοιμασία και εκτέλεση. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες και αφιερώνοντας λίγο κόπο και χρόνο θα μπορέσουμε να πετύχουμε μια ποικιλία από νόστιμα παραδοσιακά γλυκά.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0