Γαστρονομία εν Κύπρω

Βιβλιογραφία: 1. Annual report of the Agricultural Officer (MARKETING AND ECONOMICS) , R.C. Michaelides, 1953 2. Annual report of the Agricultural Officer (MARKETING AND ECONOMICS) , R.C. Michaelides, 1954 3. Countryman, September, 1955 4. D. Christodoulou, The Evolution of the rural land use pattern in Cyprus, 1959 5. Magda Ohnefalsch Richter, Ελληνικά Ήθη και Έθιμα στην Κύπρο (1894 – 1912), 1994 6. N. Patapiou& Chr. Lazarou (2013), HIROMERI: A Specialty Ham of Cyprus – Historical Evidence, Culinary and Cultural Perspectives, Ecology of Food and Nutrition, 52:3, 239-250 7. The Cyprus Gazette No. 2008 of 27th September, 1929, Almonds and Hazelnuts 8. W. Bevan, Notes of Agriculture in Cyprus and its Products, 1919 9. W. W. Weaver, "The Origins of Trachanás: Evidence from Cyprus and Ancient Texts", Gastronomica 2:1:41-48 (Winter 2002) 10. Α. Α.Σακελλάριος, Τα Κυπριακά, Τόμος Α (1854), 1991 11. Α. Παυλίδης, Αρχιμανδρίτη Κυπριανού, Ιστορία Χρονολογική της Νήσου Κύπρου (με βάση την πρώτη έκδοση του έργου το 1788 μ.Χ.), 1997 12. Α. Παυλίδης, Η Κύπρος ανά τους αιώνες μέσα από τα κείμενα ξένων επισκεπτών της, 1995 13. Α. Ρουσουνίδης, Δένδρα στην ελληνική λαογραφία με ειδική αναφορά στην Κύπρο, Τόμος Α, 1988 14. Β. Γιάγκου, ∆. ∆ημητρίου, Χ. Λαζάρου, Α.-Λ. Ματάλα (2011):Το πλουσιοπάροχο πρόσωπο της λιτότητας γευματικές συνήθειες και παραδοσιακά προϊόντα διατροφής της Κύπρου – Ελληνική Επιθεώρηση Διαιτολογίας – Διατροφής 15. Γ. Ν. Χατζηκυριάκος, Αρωματικά και Αρτυματικά φυτά στην Κύπρο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, 2007 16. Γ. Σοφοκλέους, Παράθυρο στην Κύπρο μας, Τόμος Β΄, 2004, 17. Δίπλωμα από την ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΦΟΥ – (ΣΤΡΟΥΜΠΙ), 1937 18. Δρ Αι. Χ. Αριστείδου & Κλ. Βάκης, Γεροσκήπου Παλαιό και Σύγχρονο πρόσωπο, 1992 19. Ε. Ριζοπούλου –Ηγουμενίδου (2008),Τρεμιθόπισσα, πίσσα άσπρη ή παφίτικη πίσσα: η μαστίχα της Κύπρου, under publication in Μαστίχα Χίου (Mastic of Chios) TenthWorkshop, Chios, 17-19 October 2008 20. Ε. Ριζοπούλου – Ηγουμενίδου, (2008). «Τα γαλακτοκομικά προϊόντα στον ετήσιο κύκλο της παραδοσιακής ζωής στην Κύπρο», στο: Γ. Καλαντζόπουλος (επιμ.), Η ιστορία του ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του (1ο Τριήμερο Εργασίας, Ξάνθη, 7-9 Οκτωβρίου 2005), Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Αθήνα, 401-423. 21. Έγγραφο του 1556 στη βιβλιοθήκη του Δημοτικού CORRER της Βενετίας, μεταγραμμένο από το LEONARDODONA, το οποίο εντόπισε η ερευνήτρια Νάσα Παταπίου 22. Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής 23. Εισήγηση σε συνέδριο με θέμα τη μέλισσα και τα προϊόντα της που έλαβε χώρα στη Χαλκιδική «Εξέλιξη της παραδοσιακής κυπριακής κυψέλης», 1996 24. Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2016 / 986 25. Εφημερίδα Φιλελεύθερος 1994 «Οι γαστριμαργικές προτιμήσεις των Βυζαντινών 47 Παράθυρο στη γεύση

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0