22 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ: ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΨΥΧΘΕΙ: ΖΕΣΤΑΜΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: • Σε θερμοκρασία δωματίου, 16-29 ο C, ιδανικός χρόνος φύλαξης είναι 3-4 ώρες. • Στο ψυγείο, σε θερμοκρασία ≤ 4 ο C για 3 ημέρες. (Όχι στην πόρτα του ψυγείου). • Σε βαθιά κατάψυξη, σε <-17 ο C, ιδανικός χρόνος φύλαξης είναι οι 6 μήνες. • Είναι δυνατή και η διατήρησή του σε θερμομονωτικό σάκο με παγοκύστες για 24 ώρες . • Το φρέσκο γάλα είναι καλύτερο από το κατεψυγμένο. Τοποθετήστε το αποψυγμένο γάλα στο μπιμπερό και ζεστάνετε είτε σε μπεν μαρί, μπρίκι, κατσαρόλα με ζεστό νερό, είτε σε ηλεκτρικό δοχείο στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Αφού ζεσταθεί ανακινήστε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Με την ανάδευση αναμιγνύεται το λίπος με το γάλα και το νερό και ανακατανέμεται η θερμοκρασία ομοιόμορφα σε όλο το γάλα. Η σωστή θερμοκρασία για να το πιει το μωρό είναι 34-36 ο C. Το βράσιμο του αποψυγμένου μητρικού γάλακτος σε θερμοκρασία πάνω από 40 ο C δεν συστήνεται, επειδή καταστρέφεται η ωφέλιμη δράση των ενζύμων του. • Ξεπαγώνει κατά προτίμηση μέσα στο ψυγείο, (βγαίνει από την προηγούμενη μέρα από την κατάψυξη και τοποθετείται στον χώρο συντήρησης του ψυγείου). • Μετά από την απόψυξη, το γάλα διατηρείται στο ψυγείο για ένα 24ωρο. • Εκτός ψυγείου διατηρείται μέχρι να συμπληρωθεί το τρέχον γεύμα. • Αν ζεσταθεί μια μερίδα και τελικά δεν καταναλωθεί, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Δεν επαναψύχεται. Εάν περισσέψει γάλα, αφού το βρέφος έχει φάει, πετάξτε το. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0