Οδηγός Υγιεινής για σχολικά κυλικεία

20 ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ για τα σχολικά κυλικεία • Πλύνετε και ξεπλύνετε όλα τα πιάτα, τα σκεύη και τα εργαλεία με ζεστό νερό και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν. Αν χρησιμοποιείτε πετσέτες για το στέγνωμα πρέπει να πλένονται καθημερινά και να μην χρησιμοποιούνται οι ίδιες για το σκούπισμα των χεριών. Συνιστάται η χρήση χάρτινων πετσετών (ρολό κουζίνας) για το σκούπισμα των χεριών. • Τρίψτε σχολαστικά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό τον πάγκο εργασίας του κυλικείου και τις επιφάνειες κοπής. • Αποσυναρμολογήστε και πλύνετε σχολαστικά τα μηχανήματα κοπής, τις τοστιέρες και όποια άλλη συσκευή χρησιμοποιείτε για την ετοιμασία τροφίμων, έπειτα από κάθε χρήση. • Μην χρησιμοποιείτε σπασμένα ή ραγισμένα γυαλικά και κεραμικά (πιάτα, ποτήρια, σκεύη). • Αλλάξτε τις επιφάνειες κοπής που έχουν ρωγμές γιατί μπορεί να «φιλοξενήσουν» μικρόβια. • Ελέγχετε τα ντουλάπια και το ψυγείο καθημερινά και απομακρύνετε τα μπαγιάτικα ή ύποπτα τρόφιμα. • Σκουπίστε και πλύνετε σχολαστικά τα δάπεδα καθημερινά.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0