Οδηγός Υγιεινής για σχολικά κυλικεία
18 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ... Οι εργαζόμενοι που χειρίζονται τρόφιμα δεν πρέπει: • Να βήχουν και να φτερνίζονται πάνω στα τρόφιμα. • Να ξύνουν το κεφάλι ή τα μαλλιά. • Να αγγίζουν τα ρούχα και το δέρμα τους. • Να σκουπίζουν το στόμα ή τη μύτη με τα δάχτυλα. • Να καπνίζουν, να μασάνε τσίχλα, να πίνουν ή να τρώνε. • Να μην πλένουν τα χέρια με το κατάλληλο τρόπο. Για την κατάρτιση του προγράμματος καθαριότητας, ο υπεύθυνος του κυλικείου θα πρέπει να συμβουλεύεται τις αρμόδιες Αρχές. Οι εργαζόμενοι που χειρίζονται τρόφιμα σε ένα σχολικό κυλικείο θα πρέπει να εκπαιδεύονται στις βασικές αρχές υγιεινής τροφίμων. ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ για τα σχολικά κυλικεία
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0