Οδηγός Υγιεινής για σχολικά κυλικεία
10 Εσύ θα πρέπει… • να ενημερώνεις τους προμηθευτές σχετικά με το τι περιμένεις από αυτούς, • να περιλαμβάνεις προδιαγραφές ασφάλειας τροφίμων στο συμφωνητικό αγοράς, • να ζητάς από τους προμηθευτές τις εκθέσεις των επιθεωρητών των Αρχών ελέγχου, και • να ενημερώνεις τους προμηθευτές ότι θα επιθεωρείς κατά διαστήματα τα φορτηγά τους. Κατά την παραλαβή: Όταν τα φορτηγά φτάσουν: • Εξέτασε αν τα φορτηγά είναι καθαρά και εάν έχουν την κατάλληλη ψύξη και είναι εξοπλισμένα με τον κατάλληλο εξοπλισμό αποθήκευσης. • Εξέτασε τις τελικές ημερομηνίες κατανάλωσης («ανάλωση μέχρι:») του γάλακτος, των τυριών, των γιαουρτιών και των άλλων ευαλλοίωτων τροφίμων. • Εξέτασε αν τα προϊόντα που διατηρούνται σε ψύξη έχουν τη σωστή συσκευασία και επισήμανση. • Εξέτασε τις θερμοκρασίες των τροφίμων που μεταφέρονται σε ψύξη. Η θερμοκρασία τους πρέπει να είναι μικρότερη των 6 ºC. • Εξέτασε αν το περιεχόμενο των προϊόντων που παραλαμβάνεις είναι καταστραμμένο ή υπάρχουν ενδείξεις προσβολής από έντομα ή ανάπτυξης μούχλας. • Απόρριψε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα προϊόντα αρτοποιίας και άλλα τρόφιμα που μεταφέρονται σε λερωμένα τελάρα, κιβώτια, κουτιά κ.ά. • Μόλις παραλάβεις τα προϊόντα σου, τοποθέτησέ τα στις κατάλληλες συνθήκες ψύξης ή περιβάλλοντος, αναλόγως του είδους. ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ για τα σχολικά κυλικεία
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0