Οδηγός Υγιεινής για επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού και διάθεσης νερού από βυτιοφόρα οχήματα και βυτία με κερματοδέκτες
66 απόσταση από την πηγή ρύπανσης. Οι παραπάνω παράμετροι, σε κάθε περίπτωση, καθορίζονται μέσα από την υδρογεωλογική μελέτη. Πάντως, τα παρακάτω σημεία θεωρούνται σημαντικά: • Το νερό στη γεώτρηση παραγωγής πρέπει να αναλύεται ως προς εκείνες τις μικροβιολογικές και χημικές παραμέτρους που αποδεικνύουν τη σταθερότητα της ποιότητάς του. • Οι αναλύσεις αυτές πρέπει να πυκνώνουν εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε ανεξήγητη μεταβολή σε κάποια παράμετρο και πρέπει να συνεχίζονται έτσι μέχρι την εξάλειψη της μεταβολής ή τον προσδιορισμό του αιτίου στο οποίο οφείλεται. • Η στάθμη στη γεώτρηση παραγωγής και τις γεωτρήσεις παρατηρήσεως πρέπει να ελέγχεται και να καταγράφεται κάθε ημέρα λειτουργίας της γεώτρησης. • Η παροχή άντλησης, η διάρκεια και ο όγκος της απόληψης πρέπει να μετρώνται και να καταγράφονται σε καθημερινή βάση. • Για τη σωστή διεξαγωγή των παραπάνω συνιστάται η απασχόληση υδρογεωλόγου εξειδικευμένου στην υδροχημεία, ο οποίος θα ερευνά τυχόν μεταβολές των παραμέτρων και θα υποδεικνύει ικανοποιητικές διορθωτικές κινήσεις και ο οποίος, επίσης, θα μελετά κάθε τρίμηνο όλες τις καταγραφές από την ημερήσια και εβδομαδιαία παρακολούθηση ώστε να διαγνώσει έγκαιρα την παρουσία τυχόν μακροπρόθεσμων τάσεων. ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ για τις επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού και διάθεσης νερού από βυτιοφόρα οχήματα και βυτία με κερματοδέκτες
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0