Οδηγός Υγιεινής για επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού και διάθεσης νερού από βυτιοφόρα οχήματα και βυτία με κερματοδέκτες
Σημεία Ελέγχου Κίνδυνος Προληπτικά Παρακολούθηση Κρίσιμα όρια Διορθωτικές μέτρα ελέγχου ενέργειες Κατασκευή Επιμόλυνση Καθιέρωση Περιοδικός έλεγχος Χημικές, Απόρριψη φιαλών • Φυσική προδιαγραφών των φιαλών μικροβιολογικές ακατάλληλης • Χημική σχετικά με τις φιάλες προδιαγραφές παρτίδας • Μικροβιολογική και την κατασκευή Επιθεώρηση των φιαλών του τελικού τους (σύμφωνα με εργασιών Αλλαγή των προϊόντος από τη τη νομοθεσία σχετικά παρασκευής Απουσία παραμέτρων συσκευασία με περιέκτες που φιαλών παθογόνων κατασκευής των έρχονται σε επαφή μικροοργανισμών φιαλών με τρόφιμα) Συστάσεις στο προσωπικό Αποθήκευση Μεταβολή των Αποθήκευση σε Περιοδικός οπτικός Σύμφωνα με τις Καταστροφή έτοιμων χαρακτηριστικών κατάλληλο έλεγχος προδιαγραφές ακατάλληλων φιαλών και των φιαλών αποστειρωμένο χώρο συσκευασιών συσκευασιών πωμάτων Ελεγχόμενη Έλεγχος συνθηκών Αλλαγή τροφοδοσία αέρα αποθήκης αποθηκευτικού χώρου Τοποθέτηση των φιαλών ανάποδα Ανακύκλωση συσκευασιών Πλύσιμο των Επιμόλυνση Καταλληλότητα Έλεγχος της Θερμοκρασία Ρύθμιση της γυάλινων - Μικροβιολογική νερού θερμοκρασίας σύμφωνα με τον θερμοκρασίας φιαλών από το νερό πλυσίματος των κατασκευαστή του πλυσίματος - Φυσική από Σωστός καθαρισμός φιαλών πλυντηρίου σπασμένες φιάλες και απολύμανση - Χημική από φιαλών Έλεγχος για Απουσία Απομάκρυνση υπολείμματα τραυματισμένες/ τραυματισμένων / ακατάλληλων απορρυπαντικών/ Εκπαίδευση σπασμένες φιάλες σπασμένων φιαλών φιαλών απολυμαντικών προσωπικού Έλεγχος νερού Χρήση«πόσιμουνερού» Επανάληψη καθαρισμού Έλεγχος τελικού Απουσία ξεπλύματος υπολειμμάτων απορρυπαντικών απολυμαντικών (έλεγχος pH) Εμφιάλωση Επιμόλυνση Κατασκευή Μικροβιολογικές Ποιότητα νερού Διακοπή της - Φυσική κατάλληλου αναλύσεις (κατά περίπτωση) εμφιάλωσης (θραύσματα από εμφιαλωτηρίου (περιοδικά) σύμφωνα με τα πιο γυαλί) κάτω: Διόρθωση του - Χημική Εγκατάσταση Έλεγχοι: • περί της Ποιότητας προβλήματος - Μικροβιολογική κατάλληλου Οργανοληπτικός του Νερού από εξοπλισμού Ανθρώπινης Καταστροφή των - τον εξοπλισμό Έλεγχος οπτικός Κατανάλωσης ακατάλληλων - το περιβάλλον Εκπαίδευση του του (Παρακολούθηση προϊόντων - τις συσκευασίες προσωπικού σε - κλεισίματος και Έλεγχος) - το προσωπικό κανόνες υγιεινής - στάθμης Νόμος του 2001 Ανάκληση προϊόντων - στεγανότητας έως 2004 Καθορισμός περιέκτη • περί Φυσικών προγράμματος ΜεταλλικώνΝερών καθαρισμού και Περιοδικός χημικός Κανονισμοί του Αναδιοργάνωση των απολύμανσης έλεγχος 2002 έως 2004 εργασιών Σωστή χρήση του Επιθεώρηση της Οργανοληπτικός εξοπλισμού βάση στάθμης στον έλεγχος: Κανονικά των οδηγιών του εξοπλισμό χαρακτηριστικά κατασκευαστή Μη συμμόρφωση Καθορισμός με τις παραμέτρους διαδικασίας σχετικά με τη επανεκκίνησης μετά λειτουργία του τη διακοπή λόγω συστήματος ατυχήματος Διατήρηση Σωστό κλείσιμο αποστειρωμένου συσκευασίας περιβάλλοντος ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ για τις επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού και διάθεσης νερού από βυτιοφόρα οχήματα και βυτία με κερματοδέκτες 59
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0