Οδηγός Υγιεινής για επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού και διάθεσης νερού από βυτιοφόρα οχήματα και βυτία με κερματοδέκτες
56 Οδηγίες για συμμόρφωση με τη νομοθεσία • Δοχεία ή περιέκτες κατασκευασμένοι για μη βρώσιμα και επικίνδυνα υλικά, όπως υλικά για τον καθαρισμό, πρέπει να είναι ευδιάκριτα σεσημασμένοι, κλειστοί και αποθηκευμένοι σε κατάλληλους χώρους αποθήκευσης μακριά από τους χώρους επεξεργασίας και αποθήκευσης του εμφιαλωμένου νερού και των κενών φιαλών και πωμάτων. • Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσής τους πρέπει να είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αποτρέπουν την είσοδο σε τρωκτικά και να μην επιτρέπουν την επιμόλυνση του εμφιαλωμένου νερού, του εξοπλισμού και των κτηρίων. • Χημικές ουσίες (π.χ. εντομοκτόνα, υλικά καθαρισμού) ή άλλες μη εδώδιμες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο στην υγεία πρέπει να φέρουν κατάλληλη σήμανση με προειδοποίηση για την τοξικότητα και χρήση τους. Πρέπει να βρίσκονται αποθηκευμένες σε αποθήκες ή ντουλάπια που κλειδώνουν. • Τα παραπάνω υλικά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από εξουσιοδοτημένο κατάλληλα εκπαι- δευμένο προσωπικό ή τουλάχιστόν από άτομα που βρίσκονται υπό αυστηρή επίβλεψη ανώ- τερουκαι κατάλληλα εκπαιδευμένουπροσωπικού. • Τα ανωτέρω υλικά δεν πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να έρθουν σε επαφή με τους περιέκτες του νερού. Οδηγίες για συμμόρφωση με τη νομοθεσία ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ για τις επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού και διάθεσης νερού από βυτιοφόρα οχήματα και βυτία με κερματοδέκτες ΕΠΙΚΙνΔΥνΕς Ή/ΚΑΙ μΗ ΕΔωΔΙμΕς ΟΥςΙΕς Απαιτήσεις της νομοθεσίας Κοινοτικός Κανονισμός (ΕΚ) 852/2004 για την υγιεινή των τροφίμων Οι επικίνδυνες ή/και μη εδώδιμες ουσίες πρέπει να φέρουν την κατάλληλη σήμανση και να αποθηκεύονται σε χωριστούς και ασφαλείς χώρους ή περιέκτες. Απαιτήσεις της νομοθεσίας Κοινοτικός Κανονισμός (ΕΚ) 852/2004 για την υγιεινή των τροφίμων Οι πρώτες ύλες, τα συστατικά, τα ενδιάμεσα προϊόντα και τα τελικά προϊόντα, τα οποία ενδέχεται να προσφέρονται για τον πολλα- πλασιασμό παθογόνων μικρο-οργανισμών ή τον σχηματισμό τοξινών πρέπει να διατη- ρούνται σε θερμοκρασίες που να μην συ- νεπάγονται κίνδυνο για την υγεία. Όσο το επιτρέπει η ασφάλεια των τροφίμων, επιτρέπεται η παραμονή των προϊόντων εκτός χώρων ελεγχόμενης θερμοκρασίας επί περιορισμένο χρονικό διάστημα όταν αυτό επιβάλλεται για πρακτικούς λόγους ΘΕΡμΟΚΡΑςΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗςΗς Των ΤΕλΙΚων ΠΡΟϊΟνΤων
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0