Οδηγός Υγιεινής για επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού και διάθεσης νερού από βυτιοφόρα οχήματα και βυτία με κερματοδέκτες

Μη πόσιμο νερό .......................................................................................................................................... 34 Ατμός ............................................................................................................................................................... 34 Κεφάλαιο VΙ Προσωπικό, υγεία και ατομική υγιεινή ................................................................................. 35 Απαιτήσεις για την ατομική υγιεινή ..................................................................................................... 35 Κατάρτιση προσωπικού ........................................................................................................................... 38 Κεφάλαιο VΙΙ Προστασία της ασφάλειας των εμφιαλωμένων νερών ..................................................... 40 Το νερό ως πρώτη ύλη .............................................................................................................................. 40 Επεξεργασία του νερού προς εμφιάλωση ......................................................................................... 43 Διοξείδιο του άνθρακα ............................................................................................................................. 45 Συσκευασία .................................................................................................................................................. 46 Αποθήκευση τελικού προϊόντος ........................................................................................................... 49 Μεταφορά τελικών προϊόντων .............................................................................................................. 52 Καταπολέμηση τρωκτικών και εντόμων ............................................................................................ 54 Επικίνδυνες ουσίες ή / και μη εδώδιμες ουσίες ............................................................................... 56 Θερμοκρασία διατήρησης των τελικών προϊόντων ...................................................................... 56 Μέρος 3 Σημεία Ελέγχου στις Επιχειρήσεις Εμφιάλωσης Νερού ..................................................... 58 Μέρος 4 Παραρτήματα Οδηγού ............................................................................................................. 61 Παράρτημα 1. Διάγραμμα ροής .......................................................................................................... 61 Παράρτημα 2. Γενικές απαιτήσεις για την προστασία της πηγής υδροληψίας ................... 62 Παράρτημα 3. Γενικές απαιτήσεις για την κωδικοποίηση και ανιχνευσιμότητα του προϊόντος .............................................................................................................................................. 67 Παράρτημα 4. Μικροβιολογικές παράμετροι του εμφιαλωμένου πόσιμου, του φυσικού μεταλλικού νερού και νερού πηγής ........................................................................... 72 Παράρτημα 5. Οδηγός ορθής υγιεινής πρακτικής για εμφιαλωμένο νερό που προορίζεται για χρήση σε θερμοψύκτες ................................................................................... 74 Παράρτημα 6. Βυτιοφόρα οχήματα .................................................................................................... 78 Παράρτημα 7. Βυτία με κερματοδέκτες ............................................................................................. 79 Παράρτημα 8. Διάγραμμα ροής για βυτιοφόρα και κερματοδέκτες .................................... 80 Παράρτημα 9. Σημεία ελέγχου για βυτιοφόρα και κερματοδέκτες ........................................ 81 Παράρτημα 10. Ορισμοί .......................................................................................................................... 83 Παράρτημα 11. Βιβλιογραφία ............................................................................................................... 87

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0