Οδηγός Υγιεινής για επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού και διάθεσης νερού από βυτιοφόρα οχήματα και βυτία με κερματοδέκτες

ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ για τις επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού και διάθεσης νερού από βυτιοφόρα οχήματα και βυτία με κερματοδέκτες 39 • Τα ανώτερα στελέχη της επιχείρησης πρέπει να αναλαμβάνουν ή να αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες την εκπαίδευση του προσωπικού σχετικά με την προσωπική υγιεινή τους ώστε να γίνουν κατανοητά τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση τυχόν επιμολύνσεων. • Το σύνολο του προσωπικού πρέπει να συνειδητοποιήσει τον ρόλο του στην προστασία των προϊόντων και στην επιμόλυνση του νερού. Οι χειριστές πρέπει να γνωρίζουν τον ασφαλή και υγιεινό τρόπο χειρισμού των προϊόντων, των συσκευασιών και των πρώτων υλών. • Το προσωπικό θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένο για την ορθή εφαρμογή των μέτρων προσωπικής υγιεινής που περιγράφονται στον παρόντα «Οδηγό υγιεινής». • Προγράμματα μόνιμης κατάρτισης του προσωπικού πρέπει να υιοθετούνται και να εφαρμόζονται για τα προϊόντα, τις διαδικασίες παραγωγής και την εμφιάλωση και να διδάσκονται τακτικά, σύμφωνα με την εφαρμογή του συστήματος HACCP της επιχείρησης. • Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων πρέπει να φροντίζουν ώστε οι αρμόδιοι για την ανάπτυξη και διατήρηση του συστήματος HACCP στην επιχείρηση να έχουν καταρτισθεί επαρκώς στις αρχές του HACCP. • Συνιστάται η παρακολούθηση των χειρισμών του προσωπικού ώστε να διασφαλίζεται ότι το προσωπικό εφαρμόζει τους κανόνες υγιεινής στους οποίους εκπαιδεύτηκε.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0