Σήμανση Μελιού

6 Όμως, στην περίπτωση όπου το μέλι είναι ένα από τα ακόλουθα: • μέλι κηρήθρας • μέλι με τεμάχια κηρήθρας • διηθημένο μέλι • μέλι ζαχαροπλαστικής Τότε, υποχρεωτικά μόνο αυτή η ονομασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το προϊόν. Ως « μέλι ζαχαροπλαστικής » χαρακτηρίζεται το μέλι το οποίο παρουσιάζει ασυνήθιστη γεύση ή οσμή ή έχει αρχίσει να υφίσταται ή να έχει υποστεί ζύμωση ή έχει υπερθερμανθεί. Οργανοληπτικά είναι κατώτερο των άλλων μελιών, αλλά είναι κατάλληλο για βιομηχανικές χρήσεις ή ως συστατικό σε άλλα τρόφιμα που στη συνέχεια υφίστανται μεταποίηση. Τονίζεται, ωστόσο, ότι το προϊόν που χαρακτηρίζεται ως « μέλι ζαχαροπλαστικής » είναι και αυτό είδος μελιού. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δοθεί το όνομα αυτό σε προϊόν που δεν είναι 100% μέλι, για παράδειγμα μείγμα μελιού με σιρόπι γλυκόζης. Στην περίπτωση όπου το μέλι έχει αναμιχθεί με άλλο τρόφιμο, παύει να είναι «μέλι» και πλέον καθίσταται σύμμικτο προϊόν, δηλαδή μείγμα μελιού με το άλλο τρόφιμο. Σε αυτή την περίπτωση, η ονομασία του προϊόντος είναι συνδυασμός της ονομασίας του μελιού, της ονομασίας του άλλου τροφίμου και της λέξης «μείγμα». Για παράδειγμα, «μείγμα μελιού με αμύγδαλα», «μείγμα διηθημένου μελιού με καρύδια» κ.λπ . 2. Επιπρόσθετη ένδειξη για το «μέλι ζαχαροπλαστικής» (υποχρεωτική): Στην περίπτωση του μελιού ζαχαροπλαστικής αναγράφονται υποχρεωτικά στην ετικέτα, πολύ κοντά στην ονομασία του προϊόντος, οι λέξεις « μόνο για μαγειρική ». 3. Κατάλογος συστατικών (υποχρεωτικός μόνο αν προστέθηκαν άλλα συστατικά): • Κατάλογος συστατικών δεν είναι υποχρεωτικός για το μέλι και το μέλι

RkJQdWJsaXNoZXIy MzU4MTg0